artikkel: 1 2 3 4 5 6
         
 

Bryllup i særklasse

Tekst & foto: Nina Fossum
___________________________________________________________________________________________________________________________

Ved Jægtvolden Fjordhotell er de vant med å arrangere bryllup, men ikke av en sånn klasse som det som foregikk sist helg. En egen bryllupskoordinator med et kobbel av stylister og dekoratører på slep inntok hotellet de rosende omtalte som en perle.

Det at Jægtvolden Fjordhotell er et populært sted å holde bryllup på forteller fulle ordre-bøker sin egen historie om. Hver eneste helg i sommer er nemlig belagt, men sist helg går inn i historien som litt spesiell.

Jægtvolden Fjordhotell

Peoner på toalettene

- Vanligvis er det vi som diskuterer med brudeparet om valg av meny, blomster, musikk og andre praktiske detaljer, men denne gangen var det en bryllupsarrangør som fungerte som mellomledd, forteller Kristin Husby Lyngstad, ansvarlig resepsjonist ved Jægtvolden. Sammen med hovmester Erik Tangstad og kjøkkensjef Petter Vesterås har hun hatt det tetteste samarbeidet med bryllupskoordinatoren.


Kristin er et eneste stort smil der hun fyker rundt og passer på at alle har det de trenger lørdag formiddag. Det er et par, tre timer igjen til vielsen som skal foregå i Sakshaug gamle kirke, men atmosfæren på Jægtvolden er avslappet og god. Det er tydelig at alt går som på skinner. På kjøkkenet pyntes de siste kanapeene. Bordene i festsalen står klare - nydelig dekket og pyntet med flotte blomsteroppsatser i hvitt, lime og grønt. Til og med toalettene er pyntet med blomster - hvite peoner som er fløyet inn for anledningen. Nå mangler bare den røde løperen, men den skal rulles ut mens brudeparet er i gammelkirka.
Jægtvolden Fjordhotell

Frisørsalong i kjelleren

Like smilende er koordinator Line Elisabeth Kunzmann som driver firmaet Bryllupsconcept i Trondheim. Hun har gjort alt klart på forhånd. Kjørereglene er mange, men klare. Egentlig er det de ansatte ved Jægtvolden som har hovedansvaret fra fredag av, men hun foretrekker likevel å være til stede noen timer på lørdag. Men det er ikke bare sjefen sjøl som er der. Med seg har hun en dame som er trøndersk mester i blomsteroppsetting, en interiørdesigner, en frisør, og en kombinert frisør og makeupartist. I kjelleren på Jægtvolden er det opprettet en frisør- og makeupsalong for anledningen. Samtlige gjester fikk tilbud om time da de sjekket inn fredag kveld, og mange benyttet seg av muligheten. I tillegg har Line Kunzmann med seg sjåfør, samt en bryllupsfotograf som til vanlig er reklame og kunstfotograf. Han kan fortelle at han knipser et par tusen bilder i løpet av ei sånn helg!


Fulle ordrebøker

Line Kunzmann er selv utdannet interiørdesigner ved University of interior and design i USA. I år 2000 startet hun firmaet Bryllupsconcept, og hun samarbeider blant annet med Toppen Bech og Lise Sjåk Bræk.

- Jobben min er koordinering, setting og styling, og jeg opplever at det er flere og flere som ønsker å sette bort planleggingsprosessen. Og det gjelder ikke bare brylluper. Det kan like gjerne dreie seg om et firmajubileum eller noen som vil ha en flott fødselsdag. Det innebærer mye jobbing, men dette er livet for meg. Det er en ekstremt hyggelig og takknemlig jobb, spesielt brylluper kanskje, med et lykkelig brudepar på kjøpet, legger hun til med et smil. Line er en populær koordinator som har nesten helt smekkfulle ordrebøker ut 2006.


Ikke bare kjendisarrangementer

- De fleste som leier meg er vanlige, jordnære mennesker. Det gjelder også helgas brudepar, som er unge voksne, jordnære mennesker, bosatt i Trondheim, røper hun. Men hun har også snust på kjendisglamouren. Line hadde flere roller, også ovenfor media da Prinsesse Märtha og Ari Behn giftet seg i Trondheim.

- Det var en stor opplevelse, men jeg tør påstå at bryllupet denne helga ikke står noe tilbake. Det er min personlige mening, sier hun bestemt. Og det virket da heller ikke som om de 65 bryllupsgjestene fra fjern og nær hadde noe å klage på. De ankom tidlig fredag kveld, og det hele startet med velkommen til alle. Etterpå ble det en uformell grillaften i hagen, med langbord, plattdans uti de små timer. Til og med værgudene spilte på lag i helga, og lot Jægtvolden stråle fra sin aller beste side.


Gode referanser

- Brudeparet valgte å gjøre det på denne måten. De ville gi en flott fest til sine venner. Det er derfor de feirer tre dager til ende, forklarer Line Kunzmann. Men ingen ting er overlatt til tilfeldighetene. Det røper hennes nøye søken etter det perfekte sted.

Jægtvolden Fjordhotell

- Det stemmer. Dette bryllupet har vært planlagt i nesten et helt år, og for å få det perfekt kreves det mye research. Jeg begynte med å lete sted. Jeg lette hele Sør-Trøndelag, og jeg trålet hele Trondheim by uten å finne det jeg var ute etter. Nord-Trøndelag var mer ukjent land for meg, så jeg bestemte meg for å prøve. Jeg kom hit til Jægtvolden Fjordhotell en kald vinterdag i fjor, men snø og vind la ikke noen demper på inntrykket. Det første jeg tenkte var at her må det være vakkert om sommeren, forteller Kunzmann. Vel hjemme ringte hun rundt og spurte etter referanser.

- Jeg snakket med andre hotelldirektører og flere næringstopper fra Trondheim som hadde erfaring med Jægtvolden fra før, og samtlige ga de varmeste anbefalinger. Jeg foreslo for brudeparet å ta en kikk, og de synes stedet var fantastisk, forteller hun.

En perle

Den smilende bryllupskoordinatoren sparer heller ikke på superlativene når hun nå midt oppi det hele skal beskrive sitt endelige valg;

- Jægtvolden er en perle. Beliggenheten er fantastisk. Maten er fantastisk. Staben er også helt utrolig. Jeg føler at vi blir veldig godt ivaretatt her. De gjør absolutt alt for deg. Etter flere dagers samarbeid føles det som om vi er en stor familie, smiler Kunzmann, og tar et vennskapelig tak i Kristin Husby Lyngstad.

Som den interiørdesigneren hun er røper hun at hun kunne ha tenkt seg å foreta noen små endringer på interiøret, men med sine dekoratører og stylister har hun likevel greid å skape den rammen hun var ute etter denne helga.

- Jægtvolden har en helt spesiell atmosfære som du ikke finner andre steder, sier hun og ser litt tankefullt rundt seg. Kanskje er hun i ferd med å planlegge flere bryllup. For Line Kunzmann ser slett ikke bort fra at Jægtvolden kan bli stedet flere ganger i fremtiden. Samarbeidet mellom hennes firma og de ansatte ved Jægtvolden fungerte prikkfritt, og brudepar og gjester stortrivdes. Hva mer kan man ønske seg?


Bryllupsmenyen

Et bryllup i særklasse fordrer vel også en meny i særklasse, eller?

Kjøkkensjef Petter Vesterås og de andre som kokkelerer på Jægtvolden er vant med å tilberede velsmakende og flott mat, og de hevder at helgas bryllupsmeny ikke skilte seg ut i så måte. Uansett- her er menyen som ble brukt under Jægtvoldens mest påkostede bryllup hittil:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

•  Marinerte kamskjell med løjrom

•  Grillet breiflabb svøpt i skinke fra Øyna (Inderøyas svar på
...parmaskinke) anrettet på sjøkrepscarpaccio, krepseskum

•  Champagnesorbé

•  Grillet ytrefilet av hjort, med pærer i portvin, blomkålkrem
...og ovnsbakte mandelpoteter.

•  Ananas/Pasjonsfrukt is

Til rettene hørte selvsagt et utvalg utsøkte viner med.


Jægtvolden Fjordhotell